Den bleke forbryter (pocket)

2037
ISBN: 9788231400318
Utgivelsesår: 2010
Status: I salg
Sideantall: 320
Innbinding: h
Oversatt av: Rune Larsstuvold
Originalens tittel: The pale criminal
Pris:
79.00
Førpris: 129.00

Den bleke forbryter (pocket)

Philip Kerr

Hitlers Berlin 1938. Unge, blonde, blåøyde, tyske jenter blir funnet myrdet, og en ledende skikkelse i nazipartiet ønsker saken oppklart straks. Kripos ”tilbyr” derfor privatdetektiv Bernhard Günther å vende tilbake til sin gamle stilling ved politiet.


"UHYGGELIG BRA! Ypperlig oversatt"

Stein Roll, Adresseavisen (terningkast 6)
 


Hitlers Berlin 1938. Unge, blonde, blåøyde, tyske jenter blir funnet myrdet, og en ledende skikkelse i nazipartiet ønsker saken oppklart straks. Kripos ”tilbyr” derfor privatdetektiv Bernhard Günther å vende tilbake til sin gamle stilling ved politiet. Man har bruk for en mann med mye erfaring, en mann som kan tenke kreativt og kjapt.

Dermed kastes han ut i oppklaringen av mordene på fire jenter. Men en tilsynelatende gal seriemorders verk viser seg å dekke over fanatiske politiske hensikter med stor innvirkning på fremtidens Tyskland.

Den bleke forbryter er andre bind i Philip Kerrs kritikerroste Berlin Noir trilogi.

Presse

UHYGGELIG BRA! Ypperlig oversatt.

Stein Roll, Adresseavisen (terningkast 6)


"Både de politiske og de geografiske detaljene er troverdige, og skaper en helt spesiell bakgrunn for mordgåten - som er spennende nok i seg selv. Kerr er også språklig sterk, og oversetter Rune Larsstuvold har gjort en utmerket jobb. Resultatet er en usedvanlig stilfull roman. Dessuten har den klassiske hard-kokt-helt-kynismen sjelden fremstått så velplassert."

Ingrid Brekke, Aftenposten (terningkast 5)