Et tysk rekviem

1964
ISBN: 9788244200851
Utgivelsesår: 2010
Status: I salg
Sideantall: 300
Innbinding: ib
Oversatt av: Rune Larsstuvold
Pris:
149.00
Førpris: 299.00

Et tysk rekviem

Philip Kerr

Året er 1948 og Bernie er kommet helskinnet gjennom krigen. Han får til oppgave å oppklare et mord på en amerikansk offiser i Wien, men oppdager hurtig at han har stukket hendene i et vepsebol av gamle nazitopper og allierte agenter.

Året er 1948 og annen verdenskrig er slutt. Den beinharde privatdetektiven Bernhard Günther er kommet helskinnet gjennom krigen. Bernie får til oppgave å oppklare et mord på en amerikansk offiser i Wien, men oppdager at han har stukket hendene i et vepsebol fullt av gamle nazitopper, russiske og amerikanske agenter.

ET TYSK REKVIEM er tredje bind i Philip Kerrs berømte Berlin Noir trilogi.

Suveren!

Knut Holt, Fædrelandsvennen
(Terningkast 5)

Presse

” …Forgjengerne «Marsfioler » og «Den bleke forbryter » fikk begge sekser på
terningen her hos oss. Denne siste er ikke dårligere og i hvert fall ikke mindre vesentlig.


Kerr fortsetter å sprenge grenser … i de store linjene er også denne spenningslitteratur
skyhøyt over gjennomsnittet."


Adresseavisen, Ole J. HoelSiste bok i Philip Kerrs sterke og originale triologi om privatdetektiven Bernhard Günther i tretti- og førtiårenes Tyskland.Skotske Philip Kerrs berømte Berlin Noir trilogi, ble skrevet omkring 1990. Triologien har solide kriminalintriger i bunn. Men romanene hans er mer, de brer seg lenger ut og lodder et hakk dypere. De er faktisk å se på som en form for historieskrivning, og de maler et miljø som virker like ekte som kulde, fukt eller frykt. Dessuten besitter Kerr en konsis evne til å tegne sine personer med ét, presist hugg. Og han har humor - en bister, melankolsk humor. Berlin Noir-trilogiens bakteppe er Tyskland før og etter 2. verdenskrig. Denne siste boken utspiller seg i året 1948. Vår mann Bernhard Günther er kommet helskinnet gjennom krigen og har tatt opp igjen sin profesjon som privatdetektiv....Gunther får et oppdrag: Å oppklare et mord på en amerikansk offiser i Wien. Han skal oppdage at han er gått inn i et røverreir av gamle nazitopper, russiske og amerikanske agenter av usentimentalt kaliber. Philip Kerrs språk har en barsk eleganse. Men: De mange metaforene er både hans styrke og hans svakhet. Iblant utvider det øyeblikksvirkningen på en helt lysende måte, andre ganger føles de som bisarre vedheng. Som en påfuglhale på en jakthund. Men som helhet: suveren!

Knut Holt, Fædrelandsvennen