God morgen, midnatt (pocket)

2036
ISBN: 9788231400301
Utgivelsesår: 2009
Status: I salg
Sideantall: 400
Innbinding: h
Oversatt av: Rune Larsstuvold
Originalens tittel: Good Morning Midnight
Pris:
79.00
Førpris: 149.00

God morgen, midnatt (pocket)

Reginald Hill

Hvorfor skulle en fremgangsrik forretningsmann ta livet av seg en kald vinterdag? Ti år senere begår sønnen selvmord på nøyaktig samme måte.

"Endelig blir Reginald Hills bøker om Dalziel og Pascoe oversatt til norsk ... Hill er ingen tretten på dusinet krimforfatter.."

Kurt Hanssen, Dagbladet

 

 

I God morgen, midnatt tar Pal Maciver livet av seg en kald vinterdag i 1992, men hvorfor skulle en framgangsrik forretningsmann gjøre det? Ti år senere begår sønnen Pal Maciver jr. selvmord på nøyaktig samme måte. Peter Pascoe fornemmer at familien skjuler noe, men hans venn og sjef Andy Dalziel, som har private bekjentskaper i familien, vender det døve øret til. Som det utvikler seg, synes det klart for Pascoe at noe må gjøres for å unngå et tredje, tragisk dødsfall, selv om Andys forblindende følelser ikke gjør det enkelt.

God morgen, midnatt er en klassisk Dalziel og Pascoe kriminalroman. Og ved å legge deler av handlingen langt utenfor Yorkshire – London, New York og Midtøsten - vever forfatteren inn dagsaktuelle hendelser i radarparets politiliv.

Reginald Hill, som ofte sammenliknes med P. D. James, ble introdusert på norsk med sin siste roman Dalziels død i fjor. Hill er utgitt i flere år i våre naboland, og God morgon midnatt ble gjennombruddsromanen i Sverige med glitrende anmeldelser og 80 000 solgte eksemplarer.

Selv om forfatteren Reginald Hill ennå ikke er så kjent for norske lesere, så er krimserien Dalziel og Pascoe det. Den ble først introdusert i NRK i 2005, nye 8 episoder ble vist våren 2006 – og NRK har kjøpt nye 8 episoder som skal vises i 1. kvartal 2008.

Presse

 

"Dalziel og Pascoe representerer det ypperste av intelligent engelsk krim ... Reginald Hill fortjener flere lesere, og leserne fortjener mer av Reginald Hill … Hill har skrevet en vittig, lærd og sjarmerende krim om en politiinspektør som ligger for døden...

God morgen, midnatt\\\' er en fengslende krim med betydelige litterære kvaliteter."


Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

"Endelig blir Reginald Hills bøker om Dalziel og Pascoe oversatt til norsk ... Hill er ingen tretten på dusinet krimforfatter, han er minst like språklig ambisiøs som Colin Dexter og stiller visse krav til sin leser. Det har man også mye igjen for, han er både underholdende og spennende og overraskende."

Kurt Hanssen, Dagbladet
 

Tips en venn Skriv ut