Janni

1966
ISBN: 9788244200370
Utgivelsesår: 2010
Status: Utsolgt
Sideantall: 144
Innbinding: ib
Pris:
298.00

Janni

Utsolgt

Janni: Slik ble mitt liv
- tyskerunge - transseksuell - dronning på Strøket

I over femti år har Janni jobbet som prostituert, etter at hun stakk til Oslo som ung gutt. En ”tyskerunge” trengte jo heller ikke skolegang ... Tusener av menn har betalt for hennes tjenester, også før hun ble kjønnskorrigert.
Dette er hennes historie.

Janni: Slik ble mitt liv
- tyskerunge - transseksuell - dronning på Strøket

I over femti år har Janni jobbet som prostituert, etter at hun stakk til Oslo som ung gutt. En ”tyskerunge” trengte jo heller ikke skolegang ... Tusener av menn har betalt for hennes tjenester, også før hun ble kjønnskorrigert. Dette er hennes historie.
Men Janni vendte alltid tilbake. Etter lukrative år som prostituert fra egen leilighet med opp til femten kunder om dagen, måtte Janni tåle hånet fra de andre jentene på Strøket da hun igjen dukket opp på gatehjørnene. Samtidig har hun med en sjelden verdighet stått opp for noe som fordømmes av samfunnet. Og hun har ikke latt seg knekke av all motgangen; som da et 20 år lange ekteskapet med en langt yngre mann fra en velstående familie gikk i oppløsning.

Det snakkes om sluttpakker, men hva skal en 66 år gammel prostituert finne på? Jentene på Strøket kaller henne fremdeles for ”mamma”. Samarbeidet med Pro-senteret har hjulpet henne igjennom vanskelige perioder. Som leder for PION (Prostituertes Interesseorganisasjon) har hun brukt sine erfaringer til å informere politikere og andre om prostitusjonsmiljøet.

Janni er veldig ærlig i forhold til det livet hun har levd. Man kan likevel lure på om hun til tider ikke dykker dypt nok ned, og nærmest glorifiserer deler av historien sin. ... Hun er på mange måter en traumatisert kvinne, men hun har også vært avhengig av prostitusjonsmiljøet for å overleve.
Psykolog og sexolog Thore Langfeldt