pegasus-forlag.no

Marsfioler

1879
ISBN: 9788244200530
Utgivelsesår: 2008
Status: Utsolgt
Sideantall: 280
Innbinding: ib
Oversatt av: Rune Larsstuvold
Pris:
149.00
Førpris: 299.00

Marsfioler

Philip Kerr

Den hardkokte ekspolitimannen Bernie Gunther skal oppklare et tilsynelatende banalt innbrudd, men etterforskningen fører ham tett inn på ledende nazister i trettiårenes Berlin. Utsolgt, fås i pocket.


Berlin 1936 like før de Olympiske leker. Det krever fingerspitzgefühl og forsiktighet å være privatdetektiv i en tid da de nazistiske makthaverne tar i bruk de verst tenkelige midler for å nå sine mål. Den hardkokte ekspolitimannen Bernie Gunther skal oppklare et tilsynelatende banalt innbrudd, men etterforskningen fører ham tett inn på ledende nazister.
Dette er den første romanen i Kerrs berømte Berlin Noir trilogi.

Presse

”Et hovedverk i moderne krimlitteratur, som foruten grunnleggende spenning og en interessant hovedperson utnytter sin utradisjonelle tyske historiske ramme til det ytterste.”

Politiken (Danmark)”I sommer leste jeg en trilogi som bestod av tre av de mest overbevisende kriminalromanene jeg noensinne har lest, … under fellestittelen Berlin Noir, og med handlingen i de to første bøkene lagt til Hitler-Tyskland, i 1936 og ved krigsutbruddet, den tredje til Berlin og Wien i 1947. (Dette er) noe av det mest overbevisende researcharbeid jeg har sett på mange år, førsteklasses håndverk, litterært utfordrende og et mesterverk innenfor enhver sjanger eller ikke-sjanger… med tydelige spiler i korsettet. Kanskje var (dette) incitamentet for Kerr da han skrev disse bøkene: holocaust sett gjennom øynene til en tysk Philip Marlowe.”

Gunnar Staalesen

Marsfioler" er første bind i Philip Kerrs berømte Berlin Noir trilogi ...Sitter som et revolverskudd... Det er gledelig at Pegasus forlag nå gir denne teksten ut på norsk. For dette er bra saker. Skyhøyt over gjennomsnittet. Selv den som til vanlig ikke leser krim bør gi denne boken en sjansje. På grunn av Kerrs presise, ja elegante penn. På grunn av stemningen han tryller fram.

Ingvar Ambjørnsen, VG (sekser!)


Stilfull krim fra Berlin ... glimrende klassisk krim ... en helt uvanlig god kriminalroman ...Philip Kerr tegner et fascinerende bilde av nazitiden i Berlin ... Marsfioler holder også et høyt litterært nivå ... og Günther går fra å være en nesten irriterende kynisk kjekkas til å bli et menneske leseren føler ømhet for. Selv ikke en detektivhelt kan vandre uberørt gjennom nazistenes grusomheter.

Ingrid Brekke, AftenpostenEn leseopplevelse ... stiller de fleste andre thrillere i skammekroken. Så fint å ha en godtepose som dette til gode. Og å vite at en fortsatt har de to siste i Berlin Noir trilogien til gode!

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen