Reddhare

1809
ISBN: 9788244200349
Utgivelsesår: 2007
Status: I salg
Sideantall: 380
Innbinding: ib
Oversatt av: Rune Larsstuvold
Pris:
149.00
Førpris: 339.00

Reddhare

Mark Billingham

Reddhare er Mark Billinghams gjennombruddsroman, som han fikk Sherlock prisen for. Her innfrir Billingham de forventninger han skapte gjennom sin første krimroman Sov godt.

Reddhare er Mark Billinghams andre bok på norsk. Sov godt ble gitt ut i fjor og fikk meget god mottakelse av både anmeldere og lesere.

Årets utgivelse er Mark Billinghams gjennombruddsroman som krimforfatter, som han også fikk Sherlock prisen for. Med Reddhare innfrir Billingham de forventninger han selv skapte gjennom sin forfatterdebut: En moderne og psykologisk kriminalroman som begeistrer anmeldere og fanger lesere hurtigere enn Tom Thorne får tak i sine drapsmenn …

Fjorårets debutroman var ekstrabok i to bokklubber, og i mai er Reddhare hovedbok i bokklubben Krim & Spenning.(Fra baksideteksten):

Det var et velkalkulert drap.
Offeret ble plukket ut på Euston jernbanestasjon i London, fotfulgt hjem på t-banen og deretter kvalt midt i inngangen til huset, med sitt eget barn som vitne.

På samme tid blir et annet offer, drept på samme måte, funnet på baksiden av Kings Cross Station, ikke langt unna. Det er mer enn et mistenkelig sammentreff, og dessuten minner begge drapene om et tilsvarende tvillingdrap, begått på samme dag noen måneder tidligere.

Kriminalførstebetjent Tom Thorne er den første som ser sammenhengen – og kommer til en urovekkende konklusjon. Det er ikke er én seriemorder de står overfor, det er to. Å oppdage offeret er ofte den vanskeligste delen av jobben, men ikke denne gangen. Tom må bare vente på at nok et offer skal dukke opp …

Presse

"En fiks slutt gjør Reddhare til en av sesongens aller beste krimbøker."

Thomas Ludvigsen, Thriller Magasin

"Overbevisende ... om to samkjørte seriemordere. Billingham (holder) fast på det han er ute etter: Å skape en uhyggestemning som er til å ta og føle på."

Kurt Hanssen, Dagbladet

"Gedigen fulltreffer fra ny turboforfatter"

Terje Stemland, Aftenposten


"Mark Billingham er i ferd med å skrive seg inn in toppen av engelske krimforfatttere."

Knut Ebeltoft, Bokkilden