Slappfisk

1872
ISBN: 9788244200479
Utgivelsesår: 2008
Status: I salg
Sideantall: 350
Innbinding: ib
Oversatt av: Rune Larsstuvold
Pris:
149.00
Førpris: 339.00

Slappfisk

Mark Billingham

Slappfisk er den tredje romanen om Billinghams prisbelønte seriefigur, kriminalførstebetjent Tom Thorne som nå også har dukket opp som påskekrim på NRK1.

Slappfisk er den tredje romanen om Billinghams prisbelønte seriefigur, kriminalførstebetjent Tom Thorne. På et lite og snuskete hotell i London blir liket av en middelaldrende mann funnet. Han er naken, fastbundet, voldtatt og mishandlet til det ugjenkjennelige.

Ti dager tidligere ble Douglas Remfry sluppet fri fra fengsel der han har sonet en langtidsdom for voldtekt. Hans drøm var å starte et nytt liv, men planene fikk en brå slutt. Når ytterligere en sexforbryter blir drept på liknende vis, forstår Tom Thorne at noen er ute etter hevn. Men for en gangs skyld har han problemer med å føle sympati med ofrene. Ja, er det mulig å rettferdiggjøre mord, fordi offeret har begått en enda mer avskyelig forbrytelse?

Dette er et underliggende tema i Slappfisk, som Tom Thorne sirkler rundt, mens spenningen stiger fra side til side.

Mark Billinghams to tidligere utgivelser på norsk har begge fått svært gode omtaler; den første var ekstrabok i to krimbokklubber (og på Pocketforlaget nov. 2007), og den andre var hovedbok i Krim & Spenning i 2007 (og billigbok på Pocketforlaget i mai). Begge ble også utgitt på Lydbokforlaget våren 2008.


 

Presse

Overbevisende ... om to samkjørte seriemordere. Billingham (holder) fast på det han er ute etter: Å skape en uhyggestemning som er til å ta og føle på (om Reddhare)
Kurt Hanssen, Dagbladet

Gedigen fulltreffer fra ny turboforfatter (om Reddhare)

Terje Stemland, Aftenposten

Slappfisk, bok nummer tre i serien om kriminalførstebetjent Tom Thorne, er den hittil beste med en intrige som er vanskelig å gjennomskue og med en krypende spenning som øker side for side…en bok som forstyrrer nattesøvnen ganske kraftig.
Skaraborgs Tidning (svensk)


NY BLINK
Det beste ved «Slappfisk», som ved forfatterens øvrige bøker, er imidlertid de psykologiske portretter som tegnes av en rekke personer. Og Mark Billingham trenger forbausende få ord for å tegne helportretter.

Terje Stemland, Aftenosten